30 June, 2009

WARKHHHH!!!!!

AMBO NOK START NULIH DOH! JAGO POK-POK DEMO!!! TP MALE NI AMBO NOK BUI SALE JAH DULU...


"TUAH AYAM DI KAKI, TUAH FAUZI DI ...?


Oleh Tok Mudin

Masa kat sekolah Ugama Arab dulu, atuk sering jugalah bermujadalah dengan kawan2 yang 'berfikiran' UMNOlisme, masa tu Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri, bunyi namanya pun atuk dah naik benci dan meluat, kalu tengok mukanya lagi-lagilah meluat-luat..ini kerana benih2 kebencian yang ditanam oleh guru-guru atuk yang sememangnya 'menyokong' PAS secara terang-terang dan sembunyi-sembunyi(nasiblah UMNO kerana 'memelihara' kakitangan yang tak pernah bersyukur). Dalam perdebatan ,Atuk akan menggunakan hujjah bahawa perjuangan PAS adalah perjuangan Islam, kalau mati mesti syahid, perjuangan kami perjuangan Rasulullah...ini kerana pemimpin kami semuanya 'ulama'...menolak ulama seperti menolak rasul..dan menolak rasul samalah dengan 'menentang' Tuhan. Semua ini menyebabkan atuk dan rakan-rakan menjadi 'ta'asub' kepada Ulama2 PAS...selama 20 tahun kami tertipu, mungkin abang-abang kami dan ayah-ayah kami telah lama tertipu oleh penampilan dan pemujukkan 'pembelit2' dalam PAS dan hari ini tuhan telah menunjukkan kepada kita semua, siapakah mereka dalam PAS? betulkah mereka itu Ulama Pewaris Nabi yang sebenar atau hanya 'ular dalam semak' yang sedang menunggu untuk 'membelit' dan menelan mangsanya yang lemah iman,lemah pengetahuan, jahil dan bodoh..satu soalan kepada semua orang-orang yang beriman...ADAKAH FAUZI 'AS SAMAK' SEORANG ULAMA DALAM PAS???

Tuah Fauzi di "tokey ikan"...maka PAS sekarang pun tokey-tokey juga...riuh rendah soal pemilihan jawatan Presiden dan Timbalan Presiden PAS baru-baru ini, samada di kalangan Ulama ke atau Profesional...tapi untuk jadi calon di Manek Urai, kedua-dua kategori tersebut tidak diambil kira...semuanya atas Pak Nik Jid..'tokey Tahi Ayam' pun boleh kalu dia oghe ambo.Tahniah! kepada semua 'tokey2' dalam PAS, PR ke 13 nanti mungkin anda akan tersenarai...pesan atuk untuk semua...cepatlah jadi 'tokey' cepat-cepat!

Pesanan Tok kepada Ust Zulkifli(bekas YB Guchil) dan Ust Zamzuri (bekas calon Manek Urai 2004)..tak payahlah anta berdua belajar jauh-jauh ke Mesir kalu nak jadi 'wakil rakyat' cukuplah jadi 'tokey' pok getah dan 'tokey' kambing jafnapari dah la...