18 June, 2009

Yang mana lebih mahal?Ikan atau tong ikan

oleh Sang Kecil Besar

Terkejut jugak kamek dgr citer pasal Nik Ajiz marah-marah kat YB Nasaruddin sebab sokong kerajaan perpaduan dan kata kat YB Nasaruddin mcm sampah dok kacau situ sini....

Kamek teringat pasal cerita nasib ikan yang duduk dalan tong ikan buruk...Kamik rasa YB Nasaruddin pun dah rasa jemu tinggal dalam tong ikan yang dia duduk selama ni...Nik Ajiz ni ibarat tong ikan buruk dan Kamik rasa kesian kat ikan yang ada dalam tong tu,buruk bukan sebab ikan tapi buruk sebab tongnya..

Kamek ingat lagi baik kita pakat tukar tong dulu tak pun kita jual tong buruk tu pada PKR atau DAP....Tong ikan tak boleh salahkan ikan yang jadi buruk angkara tong itu sendiri....
Tong tu kena ingat kalau nak bagi ikan itu segar jadila tong yang tahan ais dan tak bocor...

p/s....mahal sangatkah harganya kalau nak tukar tong ikan baru?

Pas Pusat Wajar Boikot PRK Manek Urai

Manek Urai 2009 menulis...

Ana dengar dari sumber-sumber di Manek Urai ini, PAS di beberapa negeri termasuk negeri Presidennya, Terengganu Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mengutarakan idea Kerajaan Perpaduan tersebut akan memboikot kempen Pas di Manek Urai.

Ana percaya berita ni sahih sebab rata-rata di pos-pos Pas dah ada suksik-suksik Petugas Pas bercakap hal ni. Bahkan di Kedai Makan Ikan Sungai depan Markas Pas pun orang duk bercerita hal ni.

Hal ni bukan jadi rahsia lagi. Petugas Pas dari luar kebiasaannya sejak awal-awal lagi sudah berkampung apabila ada pilihanraya kecil, tapi di Manek Urai ni belum ada lagi petugas Pas negeri lain yang datang. Kalau ada pun hanya jadi broker duk sibuk nak cari rumah sewa.

Ana rasa ura-ura kemungkinan Pas luar akan boikot kempen pilihanraya Manek Urai ni ada kebenarannya.

Biarkan Pas Kelantan atau lebih tepat lagi Pas Nik Aziz yang berkempen di Manek Urai. Nanti baru mereka sedar, Pas Kelantan tidak boleh bermusuh dengan Pas Pusat..Moga-moga satu hari nanti mereka akan sedar....
.

"PUAK KITO..KITO KIRO"

Oleh Tok Mudin

PUTRAJAYA 17 Jun – Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria hari ini memberi amaran perpecahan orang Melayu ketika ini terlampau teruk sehingga golongan majoriti itu kelihatan terlalu lemah.

Apa komen tok?

Anak cucu kena sedar, dunia dah hampir kiamat...dunia tersangat tua, bila tua tentu banyak kelemahannya..sakit pinge, sakit sendi, sakit urat dan banyak sakit-sakit lagi..cuma yang tok nak pese jangan sakit otak dah le...bila sakit otak banyak perkara tak elok akan berlaku...tok peti kata gapa pun buke nok pakai sangat...tak kena selera kito, kito tak pakai..kito nok bare kita jah...nasihat tok pada tok peti perak...baik tok peti masuk Parti PAS, tentu ore PAS sokong 120%, tak kiro halal haram puak PAS akan ikut.. dunia makin kacau!

'DUNIA AKHIR ZAMAN'

Oleh Tok Mudin

KOTA BHARU 17 Jun – Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meminta Nasharudin Mat Isa meletakkan jawatan sebagai Timbalan Presiden Pas dan Ahli Parlimen Bachok jika masih meneruskan hasrat untuk menubuhkan kerajaan perpaduan.

Apa komen Tok Mudin?

...Ambo heran juga, pasal apa Tok guru marah sangat kat Ust Nasharudin, kedua-dua tu ulamak pewaris nabi, Nabi SAW ajar benda baik2, tauladan perkara baik-baik, suruh berbaik-baik antara manusia dan lebih-lebih lagi sesama islam..tapi ulamak sekarang banyak kitab, lebih-lebih lagi Tok Guru..yang halal dia kata haram dan yang haram dia boleh kata halal..tok guru katakan!

Siapa tidak sokong Nik Aziz, dia umpama sampah

Kempen Pilihanraya Manek Urai sedang memasuki fasa yang cukup menarik. Lepas satu, datang pula satu isu besar dalam Pas. Semalam Tok Guru Nik Aziz hambat keluar Ustaz Nasharuddin dari Pas. Bukan setakat suruh berhenti jadi Ahli Parlimen Bachok, jawatan Timbalan Presiden pun Nik Aziz suruh berhenti.

Lepas ni kita tengok siapa pula nak kena hambat oleh Nik Aziz. Kalau ikut kata-kata Nik Aziz tu siapa yang sokong kerajaan perpaduan adalah sampah dan boneka UMNO, harus keluar dari Pas mungkin Haji Hadi Awang pun akan kena terajang juga bila Nik Aziz dah mula bula langkah silat dia. Sebab orang yang mula kemukakan isu kerajaan Perpaduan ni adalah Haji Hadi sendiri.

Kalau keputusan seorang Presiden pun tidak ada nilai bagi Nik Aziz, eloklah dia terajang juga Presiden. Ye la kan Pas ni dah jadi parti milik peribadi dia. Tak payah nak jadi Presiden lah kalu tak ada kuasa nak buat keputusan.

Dulu orang Pas kata, Pas adalah Islam dan Islam adalah Pas. Sejak bergabung dengan DAP dan PKR, dah tukar slogan, Pas For All. Hari ni Pas dah jadi Pas itu Nik Aziz, Nik Aziz itu Pas.

Maka fatwanya adalah, barang siapa tidak bersetuju dengan Nik Aziz, maka sampahlah ia dalam Pas.

Kepada semua ahli Pas kenalah sokong Nik Aziz, kalau tidak anda akan difatwakan sebagai sampah.