09 July, 2009

"HALATUJU BANGSA MELAYU"


TOK MUDIN, Manek Urai 9 JULAI,2009.


Assalamualaikum untuk semua, samada penyokong PAS dan penyokong SETIA UMNO, Atuk masih lagi berada di Manek Urai untuk melihat suasana pilihanaraya kecil N41 Manek Urai. Bahang kepanasan pilihanraya semakin kuat terasa Hawanya telah mengatasi 'lemang' yang dijual di tepi jalan sekitar kawasan Manek Urai Baru. Berbagai gelagat direkodkan, ada yang nampak bersahaja, ada yang ceria dan tak kurang juga yang menampakkan 'emosi'...

Atuk terkejut jugak bila 'kru manekurai2009' merakamkan ada pelajar-pelajar dari IPTA yang menjadi 'perayu' dan 'agen' kepada parti PAS yang sememangnya menuduh UMNO menggunakan 'mahasiswa' untuk bekerja kepada UMNO(rujuk artikel 8hb Julai). Sedangkan hakikatnya mereka yang sering memutar belitkan keadaan dan suasana. Menuduh UMNO menggunakan jentera kerajaan, menuduh UMNO zalim dan yang paling teruk lagi 'MAHA ZALIM!'. Kemudian mengatakan UMNO parti sesat seperti 'Ayah Pin' dan yang terkini macam al-Arqam pulak...


Inilah retorik yang sering dilaung-laungkan oleh 'penceramah' PAS... Tetapi pada hakikatnya, merekalah yang benar-benar sesat, zalim, munafik, pembohong, pendusta! Lihatlah, sudah beberapa kali PAS menang dalam pilihanraya! tiada apa pun yang dibuat untuk rakyat. Di Kelantan, PAS sudah memerintah hampir 20 tahun, mana 'hukum hududnya'?! Cuma yang ada kempen-kempen sekadar untuk menutup kelemahan pentadbiran sahaja. Kota Bharu Bandaraya Islam(nama saja Islam, tapi sampah sarap dan kotoran melambak), arahan lelaki dan perempuan diasingkan di pasaraya(sekarang macammana?!), meletakkan replika al-Qur'an atas 'rehal' (orang PAS sendiri pun tak baca Qur'an!).

SIMBOL KEJAYAAN PENTADBIRAN PAS

mercu tanda bandaraya Islam

mercu tanda negeri serambi Mekah

Disebabkan untuk menang dalam politik dan pilihanraya, maka "ulamak' dalam PAS sanggup menggunakan "agama" untuk menarik undi, sanggup mengkafirkan saudara sesama Islam semata-mata agar kuasa dapat dikongsi dengan orang-orang jelas 'KAFIR HARBI' seperti DAP dan secara terang-terang menentang ISLAM. Apakah tuduhan 'Kafir' kepada orang2 UMNO kerana berbaik-baik dengan MCA dan MIC dulu tidak 'terbalik' kepada Ulama Fasik PAS?!!


Pesan Atuk kepada semua pengundi2 yang 'cerdik' di Manek Urai, pilihlah calon yang terbaik untuk generasi kita yang akan datang.. jangan pilih ikut emosi.. ambil timbang ikut rasional. Kesilapan kita, kerugian pada anak cucu kita..

Wassalam...

Gambar Menarik Ceramah Pas

Manek Urai 2009 menulis...

Malam semalam Pas mengadakan Ceramah Perdana lagi di Chuchoh Puteri, Manek Urai dengan turut dihadiri oleh 'orang itu' yang sekarang sedang berusaha keras menangkis kes liwatnya.

Dua minggu lepas 'orang itu' dah datang Ceramah Perdana di Kg Laloh bersama Nik Aziz, di mana pada ceramah itu Nik Aziz kata UMNO ni Parti Ajaran Sesat (macam nama PAS pulak) macam Ayah Pin, komunis dan ntah apa-apa lagi ntah. Kehadiran malam tu menjangkau 5000 orang, biasalah sebahagian besar orang luar.

Kali ini Ceramah Perdana Pas sekali lagi bawakan kepala pembangkang itu sebagai penceramah utama selain Nik Aziz sendiri. Dengan harapan bila bergabung sekali lagi 2 kepala pembangkang akan bertambah seri majlis dan menarik belasan ribu lagi hadir.

Tapi memandangkan orang ramai termasuk penyokong Pas sendiri mulai yakin dengan keperibadian 'orang itu', ianya tidak lagi menjadi faktor penarik walaupun ke ceramah besar seperti ini. Kehadiran hadirin termasuk penjaja dan peniaga adalah kurang daripada 1000 orang. Suatu yang luar daripada kebiasaan dan tersasar jauh daripada jangkaan berbelas ribu mereka.

Soal 'orang itu' nak ceramah kat mana suka hati dialah. Yang aku nak bagitau sini rasa kesian kepada kepala pembangkang yang sorang lagi ni, Nik Aziz. Setiap malam ke hulu ke hilir diusung untuk pergi ceramah. Sebab kalau tak bawa Nik Aziz orang tak berapa nak hadir.

Tengoklah sendiri betapa letihnya Nik Aziz sampai tertidur

Orang tua tu dah uzur, mana larat lagi nak berembun malam-malam. Pas ni memang betullah zalim, usahkan rakyat kepala tua mereka sendiri pun mereka paksa kerja malam-malam.


Tengok gambar Tok Guru dah dapat Pahala, kalau cium tangan tok Guru dapat apa ek...

Eh calon Pas senyum sinis tengok Nik Aziz letih sampai tertidur.. apa terbayang dalam kepala dia agaknya

....kita rrrrrobahhhhhh...... nganga lagi dia nih

perkataan tak keluar... nak cakap apa tu

Nik Aziz pun bertungkus lumus ceramah nak pastikan calon dia menang

.