07 July, 2009

Bermula Episod Pertembungan Fikrah

sang kecil besar

Semalam kamek pun terikut untuk bersama-sama rakyat jelata yang masing-masing mempunyai 2 pemikiran yang jelas berbeza.Samada mendakwa Islam atau parti Islam dan mendakwa mereka lah yang sebenarnya memperjuangkan agama dan bangsa.Bila kamek dengar pengumuman calon rasa lega sebab hanya 2 parti sahaja yang bertanding yang semuanya mewakili masyarakat melayu di manek urai..Kempen pun dah mula terasa bahangnya..Macam-macam kamek dengar cara kempen.kamek nak bagitau cara beberapa cara kempen kotor yang Parti Islam bawa

1.Wujud Imam mukim kat sesetengah masjid di manek urai dah mula tunjuk kuasa dan ugut anak mukim supaya mengundi Pas..kalau tidak maka imam tersebut tak akan jadi jurunikah kepada ahli mukim dan anak-anak penduduk selepas ini.

2.Unit Amal Keselamatam PAS berlagak lebih daripada pihak berkuasa.Kalau boleh Polis pun mereka nak tangkap.

3.Menjual syurga dan neraka macam jual ubi kayu kat pasar malam..macam la syurga dan neraka tu hak mak bapak mereka

4. Berkuasa memberi tawaran kepada pengundi samada mahu syurga atau neraka

5. Bagitahu pengundi bahawa bila seseorang yang tidak mengundi Parti Pas maka mereka akan bangun daripada perkuburan Islam dan merangkak ke kubur kristian bila mati nanti.

5.Penuh dengan gambar Nik Ajiz berdoa..macamla dia seorang yang pandai berdoa....TAKABBUR..

Fuh dahsyat jugak kempen mereka...kadang-kadang kamek terfikir mujurla Allah swt tak bagi tengok atas dunia lagi tentang dosa mereka,kalau tak mau pengsan Nik Ajis tengok dosa dia atas sebab mengelirukan pemikiran umat islam dan dosa menipu mahupun memfitnah..

p/s Kelmarin tengok Nik Abduh tak mau salam dengan pemimpin UMNO..