27 June, 2009

Undi Hantu


3 comments:

  1. Di Penanti, semua pengundi adalah muda-muda lagi dan tidak pernah tercatat kematian diDUN tu lagi. Jadi langsung tak ada isu pengundi hantu disana semasa pilihan raya kecil Penanti sebelum ini.

    Tapi di Manek Urai ni, yang muda-muda dah banyak berhijrah keluar bandar sebab tak ada pekerjaan yang dirasakan sesuai disana lantaran pihak pemerintah negeri tak reti untuk wujudkan peluang pekerjaan. Maka yang tinggal, hanya orang2 tua dan sudah tentu banyak kematian dah direkodkan.

    Jadi, jangan terkejut kalau pilihan raya kecil kali ini akan banyak la laporan polis dibuat terhadap dakwaan pengundi hantu. Banyak juga la 'ghostbuster' tak bertauliah meronda-ronda disekitar pusat mengundi nanti. Kalau dirasakan kehadiran 'hantu', si ghostbuster ni akan naik sheikh @ menurun untuk menghalau 'hantu' dari mengundi. Jadi berhati2 la.......

    ReplyDelete
  2. Tok Mudin : setuju dengan komen ini, banyak lagi hantu dadah,hantu pil kuda dan hantu rayau...tapi yang peliknya pengundi hantu ni wujud bila BN menang je...kalau BN kalah tiada pulak hantu-hantu ni...betul tak?

    ReplyDelete