26 June, 2009

Bendera, Poster BN mangsa khianat di Manek Urai

Manek Urai 2009 menulis..

Belum pun sampai tarikh 6 Julai, iaitu tanda mula secara rasmi kempen pilihanraya kecil N.41 Manek Urai sudah banyak poster dan bendera BN menjadi mangsa perbuatan khianat pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.Billboard BN tumbang akibat perbuatan khianat pihak tidak bertanggung jawab. Gambar diambil di Kg Pahi, pintu masuk ke Dun Manek UraiKejadian ini berlaku sejak beberapa hari lalu, namun ia seakan tidak berkesudahan. Saban hari ada sahaja kawasan dilaporkan berlaku sabotaj terhadap poster dan bendera BN. Entah apa yang digentarkan dengan logo dacing itu aku pun tak tahu.


Kelihatan billboard BN hampir rosak akibat sabotaj di kawasan Perial, Manek Urai

Apa yang pasti mereka yang bertanggungjawab melakukan perbuatan khianat ini takut kepada bayang-bayang sendiri. Kita pasti tidak mahu mendengar berlakunya pergaduhan antara penyokong kerana perbuatan sabotaj seperti ini.

Bendera UMNO dicabut dan dicampak


Lagi bendera BN menjadi mangsa khianat. Gambar ini dirakam di jalan ke Sungai Sok

Banyak lagi gambar-gambar bendera BN yang menjadi mangsa khianat seperti ini yang sempat aku ambil tapi cukuplah beberapa keping ini sebagai bukti.

Aku yakin menjelang hari pengundian pada 14 Julai nanti, bermacam-macam sabotaj akan dilakukan ke atas BN. Nasib baik lah para penyokong BN lebih berdisiplin dan tidak terikut-ikut dengan perbuatan tidak bertanggungjawab seperti ini.
.

2 comments:

  1. Bendera PAS pun nampaknya tumbang gak...

    ReplyDelete
  2. Salam;

    Rasanye takut ditimbang, Semoga mereka akan memberi pertimbangan...!!

    ReplyDelete