09 July, 2009

"HALATUJU BANGSA MELAYU"


TOK MUDIN, Manek Urai 9 JULAI,2009.


Assalamualaikum untuk semua, samada penyokong PAS dan penyokong SETIA UMNO, Atuk masih lagi berada di Manek Urai untuk melihat suasana pilihanaraya kecil N41 Manek Urai. Bahang kepanasan pilihanraya semakin kuat terasa Hawanya telah mengatasi 'lemang' yang dijual di tepi jalan sekitar kawasan Manek Urai Baru. Berbagai gelagat direkodkan, ada yang nampak bersahaja, ada yang ceria dan tak kurang juga yang menampakkan 'emosi'...

Atuk terkejut jugak bila 'kru manekurai2009' merakamkan ada pelajar-pelajar dari IPTA yang menjadi 'perayu' dan 'agen' kepada parti PAS yang sememangnya menuduh UMNO menggunakan 'mahasiswa' untuk bekerja kepada UMNO(rujuk artikel 8hb Julai). Sedangkan hakikatnya mereka yang sering memutar belitkan keadaan dan suasana. Menuduh UMNO menggunakan jentera kerajaan, menuduh UMNO zalim dan yang paling teruk lagi 'MAHA ZALIM!'. Kemudian mengatakan UMNO parti sesat seperti 'Ayah Pin' dan yang terkini macam al-Arqam pulak...


Inilah retorik yang sering dilaung-laungkan oleh 'penceramah' PAS... Tetapi pada hakikatnya, merekalah yang benar-benar sesat, zalim, munafik, pembohong, pendusta! Lihatlah, sudah beberapa kali PAS menang dalam pilihanraya! tiada apa pun yang dibuat untuk rakyat. Di Kelantan, PAS sudah memerintah hampir 20 tahun, mana 'hukum hududnya'?! Cuma yang ada kempen-kempen sekadar untuk menutup kelemahan pentadbiran sahaja. Kota Bharu Bandaraya Islam(nama saja Islam, tapi sampah sarap dan kotoran melambak), arahan lelaki dan perempuan diasingkan di pasaraya(sekarang macammana?!), meletakkan replika al-Qur'an atas 'rehal' (orang PAS sendiri pun tak baca Qur'an!).

SIMBOL KEJAYAAN PENTADBIRAN PAS

mercu tanda bandaraya Islam

mercu tanda negeri serambi Mekah

Disebabkan untuk menang dalam politik dan pilihanraya, maka "ulamak' dalam PAS sanggup menggunakan "agama" untuk menarik undi, sanggup mengkafirkan saudara sesama Islam semata-mata agar kuasa dapat dikongsi dengan orang-orang jelas 'KAFIR HARBI' seperti DAP dan secara terang-terang menentang ISLAM. Apakah tuduhan 'Kafir' kepada orang2 UMNO kerana berbaik-baik dengan MCA dan MIC dulu tidak 'terbalik' kepada Ulama Fasik PAS?!!


Pesan Atuk kepada semua pengundi2 yang 'cerdik' di Manek Urai, pilihlah calon yang terbaik untuk generasi kita yang akan datang.. jangan pilih ikut emosi.. ambil timbang ikut rasional. Kesilapan kita, kerugian pada anak cucu kita..

Wassalam...

3 comments:

 1. sesungguhnye aku tak halal dunia akhirat sape-sape yg kate aku kafir hanya disebabkan aku sokong UMNO!

  ReplyDelete
 2. Salam Perjuangan,

  Kami dari UMNO Cawangan Gombak Selatan ingin mengucapkan syabas kepada anda kepada telah berkempen untuk PRK Manek Urai melalui blog.

  Blog kami juga antara blog yang berkempen untuk PRK Manek Urai. Kami berharap anda dapat menyenaraikan blog kami di blog anda agar penerangan kami sampai kepada pengundi Manek Urai.

  Sekian, Salam perjuangan dari kami

  ps : Blog anda dalam ruangan khas di blog kami

  ReplyDelete
 3. myownside - pakcik pun sama..

  UMNO Cawangan Gombak Selatan - terima kasih di atas perjuangan anda. Semoga Tuhan makbulkan doa kita utk merampas DUN Manek Urai. Blog anda akan di link kan. terima kasih..

  ReplyDelete