09 July, 2009

Gambar Menarik Ceramah Pas

Manek Urai 2009 menulis...

Malam semalam Pas mengadakan Ceramah Perdana lagi di Chuchoh Puteri, Manek Urai dengan turut dihadiri oleh 'orang itu' yang sekarang sedang berusaha keras menangkis kes liwatnya.

Dua minggu lepas 'orang itu' dah datang Ceramah Perdana di Kg Laloh bersama Nik Aziz, di mana pada ceramah itu Nik Aziz kata UMNO ni Parti Ajaran Sesat (macam nama PAS pulak) macam Ayah Pin, komunis dan ntah apa-apa lagi ntah. Kehadiran malam tu menjangkau 5000 orang, biasalah sebahagian besar orang luar.

Kali ini Ceramah Perdana Pas sekali lagi bawakan kepala pembangkang itu sebagai penceramah utama selain Nik Aziz sendiri. Dengan harapan bila bergabung sekali lagi 2 kepala pembangkang akan bertambah seri majlis dan menarik belasan ribu lagi hadir.

Tapi memandangkan orang ramai termasuk penyokong Pas sendiri mulai yakin dengan keperibadian 'orang itu', ianya tidak lagi menjadi faktor penarik walaupun ke ceramah besar seperti ini. Kehadiran hadirin termasuk penjaja dan peniaga adalah kurang daripada 1000 orang. Suatu yang luar daripada kebiasaan dan tersasar jauh daripada jangkaan berbelas ribu mereka.

Soal 'orang itu' nak ceramah kat mana suka hati dialah. Yang aku nak bagitau sini rasa kesian kepada kepala pembangkang yang sorang lagi ni, Nik Aziz. Setiap malam ke hulu ke hilir diusung untuk pergi ceramah. Sebab kalau tak bawa Nik Aziz orang tak berapa nak hadir.

Tengoklah sendiri betapa letihnya Nik Aziz sampai tertidur

Orang tua tu dah uzur, mana larat lagi nak berembun malam-malam. Pas ni memang betullah zalim, usahkan rakyat kepala tua mereka sendiri pun mereka paksa kerja malam-malam.


Tengok gambar Tok Guru dah dapat Pahala, kalau cium tangan tok Guru dapat apa ek...

Eh calon Pas senyum sinis tengok Nik Aziz letih sampai tertidur.. apa terbayang dalam kepala dia agaknya

....kita rrrrrobahhhhhh...... nganga lagi dia nih

perkataan tak keluar... nak cakap apa tu

Nik Aziz pun bertungkus lumus ceramah nak pastikan calon dia menang

.

7 comments:

 1. koha lama koha tak dok ore, kita buleh tipu ore semua masa, tapi tak semua ore buleh kita tipu setiap masa

  ReplyDelete
 2. bawal mai p la al juburi ..dok ckp perubahan ,rasuah ,nak bela rakyat miskin ..bla bla bla . bila perintah ,tak boleh buat pun apa yng dijanjikan spt di kg buah pala.

  kesian aku tengok nik ajis ,tak ada pemimpin lain kah org PAS nak usung ..umur baya tu tengok cucu la lagi baik ..

  ReplyDelete
 3. kesian sungguh tengok mahklik2 yg xsedar diri ni, kubur kata mai rumah kata pi...bila la nak sedar asyik dok mengata org je pandai, serban atas kepala pun bukan tket bleh masuk syurga

  ReplyDelete
 4. lang jiji - betol sekali kato demo...

  Pejuang Bangsa - Tragedi Kg Buah Pala memang menjadi bala kepada puak-puak ni. Harap-harap ia jadi teladan, jangan perjudikan masa depan anak cucu dgn ngundi puak-puak ni

  puteri_islam - terima kasih menjadi sebahagian daripada pengunjung Manek Urai 2009.

  ReplyDelete
 5. http://anakbukitgantang.blogspot.com/2009/07/menilai-kpi-index-pakatan-rakyat.html#links

  MENILAI KPI INDEX UNTUK KELANTAN!  Apakah pula HASIL bagi rakyat Kelantan setelah 20 tahun lebih PAS memerintah Kelantan?

  Pengukuran boleh dibuat melalui senarai semak dan soalan -soalan ini.


  a) Menangani gejala sosial melalui pendekatan ugama -GAGAL


  b) Menangani isu penagihan dadah (sub gejala sosial) dikalangan belia melalui pendekatan ugama- GAGAL


  c) mengurangkan jangkitan HIV (sub gejala sosial) melalui pendekatan ugama-GAGAL

  d) Menguruskan dgn baik sumber balak negeri, pemuliharaan hutan simpan dan penanaman semula balak dikawasan yang telah ditebang bagi mengelak banjir/banjir lumpur, memastikan bekalan air mencukupi melalui penyediaan kawasan tadahan air yang mecukupi serta memulihara kepelbagaian flora dan fauna bagi mewariskannya untuk generasi akan datang, (rujuk laporan Jabatan Alam Sekitar dan laporan di bawah subtajuk; pembalakan haram di Kelantan, banjir lumpur serta bekalan air yang sentiasa terputus) - GAGAL


  e) Menguruskan keperluan asas rakyat seperti pembekalan air- GAGAL

  Alangkah malang bagi rakyat Kelantan setelah 20 tahun memerintah, Kelantan menduduki tempat nombor wahid untuk GRO/Pelacur Melayu, Penagihan Dadah dan jangkitan HIV......inikah KPI HASIL (pembangunan modal insan atau pembangunan ummah???) yang dikehendaki oleh rakyat Kelantan?


  Rujukan

  Laporan Alam Sekitar-Alam Sekitar dan sumber Asli

  Statistik penagih dadah-gejala sosial

  Statistik jangkitan HIV-gejala sosial

  Statistik GRO/Pelacur Melayu yang berasal dari Kelantan- gejala sosial

  ReplyDelete
 6. Manek Urai totap PAS monang. UMNO putih mato lagi la nampaknyo. Janganlah mimpi siang ari

  ReplyDelete