08 July, 2009

Nik Aziz lupa...

Manek Urai 2009 menulis...

Mursyidul Am Pas, Dato' Nik Aziz Nik Mat dikhabarkan berasa kecewa apabila Dato' Sri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia menolak cabaran debat yang dicetuskan oleh Nik Aziz.

Katanya " kalau tak mahu tak apa, selesailah kerja saya".

Eh eh boleh dia kata selesai macam tu saja. Kot ye pun kecewa tak dapat pancing Najib berdebat sebab nak dapat publisiti media, apakah Nik Aziz dah lupakah apa yang dia pernah kata kat Najib sebelum ni. Kalau lupa biar aku ingatkan.. tengok di bawah..

Islam suruhkah itu? Ada Nabi suruh doakan bala bencana kepada sesama muslim? Taubatlah selagi masa masih ada..

Sudahkah Nik Aziz minta maaf atas tuduhan-tuduhan dia kat Najib sampai sanggup berdoa suruh Allah timpakan bala pada Najib ni..

Aku sokong sangat bila Dato' Sri Najib tak layan hasrat Nik Aziz nak debat ni.. Bukan kerja ketua parti nak berdebat-debat ni. Serah pada Pemuda lah, kan Pemuda Pas dan Pemuda UMNO dan sama-sama bersetuju nak berwacana, biarlah dia orang yang teruskan debat tu.

Kalau pun Nik Aziz nak join jugak debat cakap saja dengan Ketua Pemuda Pas tu, minta jadi salah seorang ahli panel...
.

1 comment:

  1. saudari..

    kita orang UMNO jgn risau dan gundah atas segala fitnah,cacian yang dilemparkan oleh puak2 PAS ni, biarlah nnti ALLAH akan membalas atas apa yg mereka buat dn cakap, kita perpegag pada Quran dn Hadis bukan pada ToK GURU "pelik" tu..

    ReplyDelete