08 July, 2009

Pas guna mahasiswi berkempen..

Manek Urai 2009 menulis...

Semalam aku dan kawan-kawan panel penulis blog Manek Urai 2009 meninjau di Peti Undi Lakloh dan Manjor. Saja jalan-jalan ambil gambar dan kumpul maklumat terbaru.

Ketika melalui Peti Undi Manjor, kami bertembung dengan sekumpulan 4 orang mahasiswi yang sedang memujuk rayu seorang penghuni sebuah rumah di Kampung Karangan. Aku buat-buat bertanya arah jalan, tetapi mereka tidak tahu. Dari tutur kata dan percakapan memang terbukti mereka bukan orang tempatan.

Pelajar di sebuah IPTA berkempen di Kampung Karangan, Manjor

Aku tanya dari mana dan apa buat di kampung ni, mereka perkenalkan diri sebagai Mahasiswi dari sebuah Universiti di Kuala Lumpur. Kata mereka kononnya ditugaskan membuat bancian kemiskinan penduduk di kawasan ini. Tapi di tangan ada risalah Pas dan gambar kecil calon Pas.

Bersama mereka ada seorang lelaki dalam usia pemuda sedang menunggu dalam kereta Myvi berwarna putih. Sempat aku tengok di cermin depannya ada sticker 'Pas For All' dan gambar Nik Aziz.

Nampaknya Pas kini kian terdesak sampai sanggup menggunakan para pelajar Universiti untuk kempen pilihanraya mereka.. dan malangnya pelajar-pelajar ini pula sanggup meninggalkan kuliah berhari-hari untuk bersekongkol dengan perjuangan Pas yang sia-sia.
.

6 comments:

 1. MUAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA
  MAHASISWAT TAK NAK KEMEPEN UNTUK GEROMBOLAN
  SEMUA KENA BOIKOT
  PARPU PEREMPUAN PUAKA

  ReplyDelete
 2. biasalah budak2 U, baca malas dok minum air yasin pulau melaka , tak pas periksa hutang pinjanman tak bayar.royat ko nik aziz, tok guru pun berdoa!PAS MENANG pilihanraya. kerja cari dengan kerajaan UMNO

  ReplyDelete
 3. mahasiswa dan mahasiswi ramai yg kena racun dek pensyarah diorg.

  ReplyDelete
 4. betul ..pensyarah sokong PAS byk ..di politeknik aku dulu pun ada juga. Biasalah mereka tengok negeri asal la .Kelantan

  semasa di Penanti dulu, Srikandi PKR ,kebanyakkan semuanya student IPTA yang sokong PR .depa ni biasala bertudung labuh memang geng hala kot persatuan pelajar islam yang kuat menentang proaspirasi di universiti.

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum kawan2 semua dan yang tidak jadi kawan2 lagi...betul apa yang dikata oleh 'pejuang bangsa'..ambo pun ada bukti juga tentang 'penyelewengan' pensyarah di IPTA yang banyak menentang kerajaan,mereka bukan setakat menentang tetapi menyokong pembangkang pulak...nak story sikit..ada seorang pensyarah IPTA di Utara Malaysia datang mai KB untuk kelas Master di Kota Bharu..dalam masa mengajar 2 diselit juga propaganda2 yang 'menyokong' orang pulau melaka , katanya "syukur juga dia dapat mai KB ni, dapat juga tengok muka 'tok guru', sejuk hati..katanya lagi "tok guru" ni saya nampak ada ciri2 kebapaan yang baik dan sesuai jadi 'pemimpin'...tak macam pemimpin UMNO sekarang...heiii menakutkan!! Apa maknanya saudara2 sekalian? Dan banyaklah dia pot pet pot pet...hai naik darah ana dibuatnya...nampak je cerdik tapi hakikatnya jauh dari 'nur' yang Allah kurniakan pada orang2 yang 'solih'..mereka akan berada dalam 'kesesatan' maklumlah tak bersyukur..."BARANG SIAPA YANG TIDAK PANDAI BERTERIMA KASIH KEPADA SESAMA MANUSIA NESCAYA MEREKA TIDAK AKAN BERSYUKUR KEPADA ALLAH"(Hadis)

  ReplyDelete
 6. Ya betul tu... So penulis blog manekurai2009, sudikah kiranya memuatkan blog hamba ke dalam blog list tuan hamba?

  http://exception2008.blogspot.com/

  ReplyDelete