29 June, 2009

SIAPA YANG 'SESAT' PAS ATAU UMNO ?

Oleh :Tok Mudin

Rakan Tok Mudin semasa kat Al-Azhar, Kaherah dulu Ust Halim 'Kolok' mengajukan satu soalan kepada Tok tentang tuduhan YAB Tuan Guru Nik Ab.Aziz Nik Mat, MB Kelantan yang mengatakan UMNO 'ajaran sesat' , beliau(Ust Halim 'Kolok') tanya apakah patut orang2 UMNO jawab balik?

Jawapan atuk mudah je, semenjak atuk kenal MB Kelantan dari dulu sampai sekarang ni, dah hampir 20 tahun banyak perkara yang pelik dan sesat telah beliau (MB) buat dan kata, antaranya;

1. Pernah suatu ketika dulu beliau (Pak Nik Jid) keluar fatwa haram tanam tembakau, dengan alasan merokok haram, tetapi kerana orang Bachok yang merupakan penyokong 'kuat' PAS adalah penanam tembakau dan takut hilang undi maka 'fatwa' tu di'senyapkan'. SIAPA SESAT?


2. Pernah 'Tok Guru' keluar fatwa haram baca talkim di kubor, kerana perbuatan (baca talkim) itu 'bid'ah', SEMUA perkara Bid'ah adalah Sesat.Tetapi kerana takut hilang undi kumpulan PONDOK maka fatwa karutnya 'SENYAP'...Siapa SESAT?


3. Pernah 'Tok Guru' kata boleh berkawan dengan SETAN(Syaitan), yang kita semua tahu dalam Al-Qur'an ada dinyatakan "Minta jauh(berlindung) dari syaitan yang direjam"..Pak Nik jelas 'lawan' Tuhan, SIAPA SESAT?


4. Nik AZiz marah kepada Presiden PAS Al-Fadhil Tuan Guru Hj.Ab.Hadi Awang kerana hasrat Tok Guru Hadi nak berbaik dan berdamai dengan UMNO, tetapi kerana marah dan benci sangat kepada UMNO dengan kes-kes yang lepas, sampaikan Timbalan Presiden PAS, Al-Fadhil Ust Nasarudin pun dia suruh letak jawatan kerana menyokong (Hadi)...semua ini terbina atas perasaan "al-'adawah wal baghdha' " iaitu dendam dan permusuhan yang menebal di hatinya. Ini jelas berlawanan dengan perintah Allah SWT yang menyuruh orang-orang Islam agar berbaik-baik. Dan juga berlawanan dengan Sabda Nabi Muhammad SAW "sesungguh orang-orang Islam itu bersaudara" ... Nik Aziz lawan Tuhan dan Rasul ,SIAPA SESAT?
Hakikatnya!!


5. Nik Aziz penipu...dia mengajar suruh pengikut2 nya agar jangan berebut harta dunia, dia sendiri kaya raya, anak dia kaya raya, waris warah dia kaya raya, pengikut2 dia kayo rayo, bini dia pun ada stesen minyak petronas kat Pulau Melaka, juga kayo..SIAPA SESAT??
Berhala tertinggi di Asia ada di Serambi Mekah
kerana PAS memerintah Kelantan
.
tengok!! tingginya mengatasi pokok kelapa dan lebih menyedihkan lagi mengatasi ketinggian kubah masjid di Seluruh Negeri Cik Siti Wan Kembang Adakah ini yang Allah suruh?
.
6. Rasul SAW suruh buang patung dan menghancurkan patung2 (berhala), semasa Rasulullah SAW memerintah Makka dan Madinah mana ada patung tak kiro kecik ke besar tetapi sejak Tok Guru PAS menjadi Menteri Besar Kelantan patung (berhala) semakin banyak dan besar, nak tanya sikit..NIK Aziz ni Nabi mana pulak??? SIAPA SESAT???
.
7. Banyak lagi dalil-dalil KESESATAN yang atuk akan bagitau(beritahu) nanti!!!tunggu deh
.

4 comments:

 1. salam bro,
  orang luar ada yang tak nampak lagi patung tu. gambar dan ulasan tentang patung sangat menarik. Semuanya kerana undi......rasuah la tu

  ReplyDelete
 2. amirhamzah64 - tq bro. sebenarnya banyak lagi berhala yang direstu Nik Aziz dalam pembinaan. Sebahagian besar ada di Tumpat tp patung putih tu di Bachok..baru siap je tuh

  ReplyDelete
 3. Mohon copy untuk berkongsi bersama..bocahkampong.

  ReplyDelete
 4. boleh..bole..anta nak apa?ambik! ambik! pahala besar kita dapat jika niat kita untuk kebaikan,diri,keluarga,negara dan terutamanya AGAMA!!

  ReplyDelete