29 June, 2009

UMNO 1 PAS 0

oleh Tok Mudin

Terjawab sudah siapa calon UMNO di PRK N.41 Manek Urai, Sdr Tuan Aziz Tuan Mat 39 tahun, lulusan Ijazah Sarjana Muda, bekas Pengurus Projek Kesedar telah terpilih sebagai calon BN.

Lawannya ialah Al-Fadil al-Ustaz Puji as-Samak, lulusan darjah 6, Peniaga ikan atas pasar Kuala Krai, dalam segi pendidikan nampaknya PAS dengan slogan kepimpinan ulamanya telah memilih seorang ulama as-Samak yang tidak tahu membaca dan menulis kecuali pandai mengira jumlah ikan dan untung menjual ikan.

Sekiranya untuk anak-anak orang PAS belajar fardu ain dan bahasa Arab yang diuar-uarkan oleh ulamak pewaris Nabi ajaran MB Kelantan tentunya ajaran sesat akan diajar oleh al-fadil ustaz Fauzi. Aa Ba Ta pun mungkin tak sut, pening-pening atuk dengan dunia sekarang ni... hok belajar kat Mesir ramai, al-Fadhil Ust Zulkifli Yaacob (Bekas YB Guchil) dan Al-Fadhil Ust Zamzuri anak jati Manek Urai pun ada, tapi kerana nak jadikan PAS sebagai 'Parti Ajaran Sesat' maka hok tak belajar agama, tak kenal halal haram, hok tukar tuak dengan tukir yang jadi pilihan Tok Guru Nik Aziz Nik Mat.

Pesan Atuk : UMNO 1 PAS 0

6 comments:

 1. dalam keadaan sekarang ni, rakyat dah hilang kepercayaan kepada UMNO-BN, so tok sah letak calon BN yang ada PhD 10 keping pun, kalau calon adalah pilihan parti tapi bukan pilihan rakyat jangan harap nak menang.

  method kempen kena betul, jgn main hentam keromo. kempen di Man.U kena bijak seperti menarik rambut dalam tepung.

  Tindakan pemuda UMNO kelantan membuat laporan polis ttg kenyataan nik aziz dlm ceramah di Man.U adalah kesilapan. PAS akan buat provokasi kepada rakyat kelantan dengan menyatakan UMNO dan Polis dok usaha nak tangkap Tok Guru dan sumbat dalam lokap. Lepas ni penat la pemuda UMNO nak jawab.

  sebijak-bijak UMNO mempunyai ijazah bergulung-gulung pun terperangkap dengan orang PAS yang sekolah takat darjah 6. Jangan buat penilaian berdasarkan EMOSI.

  ReplyDelete
 2. Tak kesah la, tapi jangan bila dah menang nanti, rakyat datang minta bantuan atau pertolongan, terpacul pula ayat2 begini," Kawe lagu ni tak reti benar guano leh bantu, kalo kire harge ike tu, kawe reti lo....."

  ReplyDelete
 3. myownside, wakilrakyat, shonzu - terima kasih atas kesudian menjengok dan pandangan

  ReplyDelete
 4. kasar gura... ore alik mano ehh demo ni?

  ReplyDelete
 5. bila atuk tengok komen 'wakilrakyat' atuk pun terfikir juga ada sedikit betulnya, tapi yang banyaknnya salah! pada pandangan atuk walaupun beremosi sikit-sikit tetap juga nak tengok kaum kerabat kita berada di dalam kedudukan yang selesa dan lebih dari Bangsa lain terutamanya yang non muslim, kalau setakat darjah enam dah boleh jadi 'wakil rakyat' di mana 'kecerdikan' n 'idea' yang bernas boleh menolong masyarakat kelak, setakat bawa beg boleh la! Cuba 'wakilrakyat' tanya 'calon' PAS tu..apa makna "method"? telopong hang!! tak percaya try tanya!!

  ReplyDelete