29 June, 2009

Wabak H1N1 dalam Pas

Manek Urai 2009 menulis..

Wabak H1N1 (Hadi vs Nik Aziz) dalam Pas rupa-rupanya masih belum sembuh bahkan 'perang dingin dalam senyap' antara mereka berdua berterusan hingga kini.

Kalau sebelum ni apabila wartawan meminta pandangan Nik Aziz mengenai cadangan kerajaan perpaduan yang diilhamkan oleh Haji Hadi, Nik Aziz bukan sekadar menentang keras malah menyatakan beliau tidak tahu menahu apa yang dikatakan sebagai kerajaan perpaduan dan ianya tidak dibincangkan antara kepimpinan tertinggi Pas. Nik Aziz menganggap idea itu cadangan peribadi Haji Hadi, bukan cadangan Pas.
.

H1N1 - Siapa nakhoda Pas?

Kini bila Nik Aziz timbulkan isu nak berdebat dengan UMNO, wartawan tanya Haji Hadi pulak apa pandangan dia. Tapi Haji Hadi pulak kata, cadangan debat Nik Aziz tu dia tak tahu menahu langsung malahan ianya juga tidak pernah dibincangkan dalam pimpinan tertinggi Pas. Beliau hanya tahu melalui media sahaja. Jadi pastilah ianya hanya berupa cadangan peribadi Nik Aziz, bukan cadangan Pas.

Nampaknya Haji Hadi dah mula keluarkan kukunya memulangkan paku buah keras warna hijau pekat kepada Nik Aziz. Nampak sangat Nik Aziz yang syok sendiri.

Syabas Haji Hadi kerana tidak lagi tunduk kepada Nik Aziz. Haji Hadi dah mula tunjukkan bahawa sebenarnya Presidenlah nakhoda dalam Pas, kerana ia jawatan yang dipertandingkan, bukannya Mursyidul Am yang hanya dilantik atas ehsan, sebagai mengenang dianya orang tua dalam Pas. Tidak lebih dari itu.
.

No comments:

Post a Comment